Menu

НАСИЛИЕ НАД КУЧЕ В ТЪРНОВСКО : Отвличат ли се животни, за да бъдат препродадени? (ВИДЕО)

НАСИЛИЕ НАД КУЧЕ В ТЪРНОВСКО : Отвличат ли се животни, за да бъдат препродадени? (ВИДЕО)

Жертва на посегателство станал питбул, който бил откраднат и впоследствие захвърлен със счупен крак.

Пореден случай на насилие над животно. Неизвестни отвлякоха и след това захвърлиха породисто куче със счупен крак. Историята е от великотърновското село Павел и се е случила преди дни. Собственикът на 4-месечния питбул Криси - Боби Мехмедов, подозира, че кучето е отвлечено, за да бъде препродадено.

В момента на кражбата на животното Боби е на работа, а съпругата му е в семейната къща, докато кучето играе на двора. Жената чува клаксон от кола, последван от думите „Хвани го”. Предполага се, че точно в този момент Криси е отвлечена. Съсед на семейството видял въпросния автомобил.

Стопанинът веднага отива в полицията, за да подаде жалба. През това време обаче питбулът е намерен захвърлен в селото със счупен крак.

На кученцето е направена спешна операция. Поставен му е пирон в крака. Ще се възстановява най-малко 20 дни. Съседът, видял автомобила, не е забелязван в дома си от деня на инцидента. Не го откри и екипът на NOVA. По дадените показания от собственика на кучето все пак е установено кои са двамата мъже, дошли пред дома на Боби в петък по обед. Екипът ни се срещна с единия от тях – Пламен Пенков. Той призна, че е разпитван в полицията, след което е освободен. Отрича дори да знае за съществуването на кучето.

Образуваното досъдебно производство в полицията не е за кражба, а за причиняване на телесна повреда на животно.

Още по темата гледайте във видеото.

 

nova.bg

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.