Menu

12 години затвор за мъжът причинил катастрофата между Долна и Лясковец/ВИДЕО/

12 години затвор за мъжът причинил катастрофата между Долна и Лясковец/ВИДЕО/

На 12.07.2019 г., състав на Окръжен съд Велико Търново постанови присъда по наказателно от общ характер дело 324/2017г., подсъдим по което e Бисер А. А. (1984г.) (Делото е за тежко ПТП на път гр. Лясковец-гр.Долна Оряховица, станало на 26.11.2016г.)

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

С присъдата, Бисер А. А. (р. 1984 г.) от гр. Стражица е признат за ВИНОВЕН в това че на 26.11.2016 г., около 01:30 часа, на път гр.Лясковец-гр.Долна Оряховица, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил „Форд Мондео", негова собственост, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в чл.21, ал.1 от Закона за движение по пътищата, като се движел извън населено място със скорост от 110,7 км.ч., с което нарушил забраната да превишава скоростта от 90 км.ч. и допуснал пътно транспортно произшествие със спрелия в неговата пътна лента лек автомобил „ВАЗ 2121". В резултат на това, по непредпазливост, причинил смъртта на намиращите се на пътното платно зад лекия автомобил „ВАЗ 2121", Марио К. Н., Николай Т. П. и Тони Н. П., и тримата от гр. Долна Оряховица; средна телесна повреда на Данчо Н. К. от гр. Горна Оряховица, изразяваща се в счупване на дясната илячна кост на таза, довела до трайно затруднение в движението на десен долен крайник за срок от два месеца и средна телесна повреда на пътуващия в л.а. „Форд Мондео" Тодор Г. К. от с. Горски Долен Тръмбеш, общ. Г.Оряховица, изразяваща се в счупване на лява ключица, довела до трайно затруднение на движението на ляв горен крайник за срок от два месеца. Деянието е извършено в пияно състояние - с концентрация на алкохол в кръвта 1,28 на хиляда.

На основание чл. 343, ал.4, във вр. с ал. 3, пр. 1 и пр. 3, б. „б“, пр. 2, във вр. с ал.1, б. „б“ и б. „в“, във вр. с чл. 342, ал.1, пр.3 от НК, във вр. чл. 21, ал. 1 от ЗДвП, във вр. чл. 36 и чл. 54 от НК му НАЛАГА наказание ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На основание чл.41, ал.6 от НК във вр. чл.57, ал.1, т.3 от ЗИНЗС ОПРЕДЕЛЯ първоначален ОБЩ РЕЖИМ за изтърпяване на наказанието лишаване от свобода.

На основание чл. 343г от НК лишава подсъдимия БИСЕР А.А. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ, считано от отнемане на свидетелството за управление.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок от днес, пред Великотърновски апелативен съд.

 

Видео: архив/Нова ТВ

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.