Menu

Крадци набиха старец и му задигнаха пенсията

  • Публикувано в Общество
Служители на полицейското управление в Павликени разследват грабеж. Сигнал за случая е получен вчера в 15,10 ч. Според подателя заключен в една от стаите на къщата си в с. Сломер е бил намерен 71-годишен мъж. Върху него бил нанесен побой и му били отнети пари. Изпратеният на адреса полицейски екип е установил, че на 14 февруари около 03,00 ч. в дома на потърпевшия влезли двама мъже и го заплашили с убийство, ако не им даде парите си. След като му нанесли побой той дал наличните си 340 лв., след това нападателите го заключили в стая на втория етаж на къщата…

СВИЩОВСКИ КАЗУС: Таксата смет е едновременно законна и... незаконна /ВИДЕО/

  • Публикувано в Общество
Марин Николов представя един объркващ съдебен казус. Как едно вдигане на такса смет обърка съд, кмет и граждани? В “Темата на NOVA“ проследяваме абсурдната ситуация две съдебни решения да обявят едно и също действие за законно и незаконно едновременно. Правният парадокс засегна близо 40 000 българи. Историята започва, когато част от тях завеждат дела срещу Община Свищов, за да докажат, че вдигнатата такса за битови отпадъци е в нарушение на закона. В Административния съд са приети две жалби, които атакуват общинското постановление. Изненадата идва две години по-късно, когато става ясно, че съдебните решения по двете дела си противоречат. Според едното…

Отново домови кражби в региона

  • Публикувано в Общество
Взломна кражба на строителни материали и ел. уреди от къща в Г. Оряховица, разследват служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено в периода 11-16 февруари, чрез взломяване на прозорец. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Взломна кражба на покъщнина от жилище в с. Страхилово, разследват служители на РУ – П. Тръмбеш. Деянието е извършено в периода 13-15 февруари, чрез взломяване на 6 врати. По случая е започнато досъдебно производство.  

Разкриха кражбата в Стрелец

  • Публикувано в Общество
След работа по горещи следи служители на РУ – Г. Оряховица разкриха кражба на пушка и златни накити от жилище в с. Стрелец. Деянието е извършено на 12 февруари. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че извършител е 19-годишен младеж от с. Изгрев, известен на полицията. Още на следващия ден той е бил задържан в родното си село от служители на РУ – Г. Оряховица и ОДМВР – Шумен и е бил конвоиран в полицейското управление в железничарския град. Откраднатото оръжие е намерено и иззето. Вчера той е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Възрастен мъж потроши три коли в Свищов

  • Публикувано в Общество
Бързо производство за унищожаване и повреждане е започнато в РУ – Свищов срещу 70-годишен местен жител. Снощи около 19,00 ч. възрастният мъж е бил забелязан от граждани да чупи стъкла на странични огледала на три леки автомобила, паркирани на паркинг на стадиона в крайдунавския град. Работата по случая продължава.

НА ЗАРЕЗАН: Спипаха двама пияни зад волана в Сухиндол

  • Публикувано в Общество
Двама водачи, употребили алкохол са установени в Сухиндол и Бяла черква. Вчера в 17,45 м. в Сухиндол е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Пасат», управляван от 30-годишен мъж от В. Търново. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,54 промила. Той е отказал кръвна проба. Същата вечер в Бяла черква е извършена проверка на лек автомобил «Форд Орион», управляван от 30-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,25 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата са образувани бързи производства.
Info for bonus Review William Hill here.