Menu

Лекари от горнооряховската болница благодариха на ученици дарили средства на лечебното заведение

Лекари от горнооряховската болница благодариха на ученици дарили средства на лечебното заведение

Управителят на МБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Иван Иванов и началникът на АГО д-р Михаил Милатович днес посетиха СУ "Георги Измирлиев" в Горна Оряховица.

Поводът за посещението бе благородния жест, който направиха учениците от началния курс и техните учители на Родилно отделение наскоро, като дариха сумата от 2 110 лева за нуждите на отделението. Парите бяха събрани в акцията „Пари за благотворителност вместо цветя“ за първия учебен ден, когато деца и учители се отказаха от букетите и в дарителска урна събраха 2 110 лева за нуждите на бебета и родилки.

72267060 439196920056777 2191004998286966784 n

Гостите бяха посрещнати от директора на училището Криси Аврамова, която ги представи в конферентната зала, пълна с малчугани от първи до четвърти клас и техните учители. На инициаторката на акцията - Славка Стефанова, класен ръководител на II А клас, д-р Иванов връчи поздравителен адрес, а д-р Милатович - кошница с цветя - символична благодарност към всички добротворци. "Похвално е, че в Горна Оряховица има педагози, които със сърце и личен пример възпитават в хуманност и доброта подрастващите!, се обърна към децата и учителите д-р Иванов. "Прекрасно е, че още в най- малка възраст изграждате у децата стойностна ценностна система и ги стимулирате да бъдат съпричастни към нуждаещите се!Пожелавам на всички вас да бъдете все така с отворени сърца към слаби, болни и нуждаещи се, да вярвате в доброто и да работите за благородни каузи!"

Д-р Иванов допълни, че в днешния сложен свят да правиш добро е най- важното нещо и че вярва, че децата ще израснат като отговорни и добри граждани на Горна Оряховица. Той им сподели още, че ще радва, ако някои от тях поемат по пътя на медицината, която е една от най- бързо развиващите се в технологично отношение науки.

В духа на кратката среща, деца от II А клас прочетоха приказка за доброто. Малчуганите зададоха и различни въпроси към своите гости като: харесват ли си работата на лекари, трудна ли е работата в Родилно отделение, повече момичета или повече момчета са се родили през тази година и др., а една от второкласничките сподели, че мечтае да стане педиатър като порасне.

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.