Menu

От Етър коментираха привличането на Бербатов

От Етър коментираха привличането на Бербатов

От ръководството на Етър потвърдиха информацията за привличането на Димитър Бербатов в спортно-техническия щаб на "виолетовите". Председателят на Управителния съвет на клуба Деян Куздов разкри, че бившият капитан на националния отбор не е имал никакви финансови претенции, а във Велико Търново се надяват той да убеди Преслав Боруков да остане до края на първенството.

„Това, че футболист като Бербатов ще работи в клуба е положително не само за Етър, но и за Велико Търново като цяло. Мисля, че е позитивно за развитието на футбола в България като цяло. Според мен е важно хората, които са били навън, които са натрупали необходими опит и знания, да се върнат тук и да помогнат да изкачим футбола на по-високо ниво.

Искам да подчертая, че тук не става въпрос за финансови претенции от страна на Димитър Бербатов. Той иска да помогне. Смята, че Етър е добър старт за него в треньорската професия. Той е в много добри отношения с целия ни треньорски екип. Това е най-подходящата обстановка и атмосфера, в която той може да започне кариерата си като треньор.

Димитър Бербатов ще работи с нападателите. Ще помогне да се развият техните качества. В нашия отбор те са по-млади момчета и има какво да научат от човек като Бербатов. Не мога да кажа дали с помощта на Димитър Бербатов ще успеем да задържим Преслав Боруков в отбора. Всичко зависи от самия футболист и от неговия агент. Водят преговори с други отбори, но ние се надяваме той да остане при нас, защото ще е важен в борбата ни за спасяване. Вече 4 години сме в елита. Ще се борим до последно. Много хора ни бяха отписали допреди няколко кръга. Мисля, че имаме всички шансове да се спасим от изпадане. Оптимисти сме, никой не разглежда варианта, при който Етър ще изпадне. Аз съм убеден, че ще успеем да се спасим“, обясни пред Хоризонт Деян Куздов.

 

gong.bg

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.