Menu

Етър изригна срещу съдийството, написа отворено писмо

Етър изригна срещу съдийството, написа отворено писмо

Когато грешките влияят на крайния резултат, ние сме длъжни да реагираме.

Ръководството на Етър (Велико Търново) излезе с отворено писмо до председателя на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков. "Болярите" са недоволни от съдийството в последните им няколко мача и съзряха в това негативно отношение към клуба.

Ето какво пише в отвореното писмо от Етър до председателя на съдийската комисия на БФС (без редакторска намеса):

"Господин Председател,

Преди всичко искаме да заявим, че от началото на сезон 2020-2021, съдийството като цяло има своето положително развитие и в повечето срещи е на добро ниво. Нашият Клуб винаги е проявявал разбиране към грешките на съдиите, които са част от футболната игра, но когато грешките влияят на крайния резултат, ние сме длъжни да реагираме.

Няма да влизаме в конкретика, мнението и становището ни е принципно и е важно съдийството на футболните срещи също да е принципно и безпристрастно. Без значение за кой Клуб става дума, на кое място е и дали има финансови или други проблеми.

Трудностите в нашия Клуб са обществено достояние и ние се стараем да си решаваме проблемите. Има избран нов Управителен съвет, който има намерение и желание да подобри състоянието на Клуба.

Нашите усилия в тази посока за съжаление не кореспондират с представянето на футболните съдии в определени срещи на представителния отбор. По наше мнение се забелязва негативно отношение към Клуба. Пример за това е последната среща с ПФК Левски София от 13.09.2020, в която съдийските грешки повлияха на резултата. Силно се надяваме да сме сгрешили в преценката си. Това ще го покаже времето и представянето на съдиите в предстоящите мачове. ФК "Етър ВТ" не се е отказал да се бори за мястото си в ЕФБЕТ Лига, това трябва да е ясно на всички.

Ръководството на Етър ВТ разчита на принципност, коректност и професионализъм от Вас, поверената Ви комисия и от футболните съдии".

 

blitz.bg

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.