Menu

Двама , ограбили възрастен мъж, са задържани под стража по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

Двама , ограбили възрастен мъж, са задържани под стража по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново задържа под стража двама обвиняеми , ограбили 69-годишен мъж на 14.01.2021 г. в с. Ресен.


С постановление на наблюдаващия прокурор, К.А. и Р.Ц. са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 14.01.2021 г., в с. Ресен, общ. Велико Търново, в съучастие, отнели от владението на собственика Е.П., с намерение противозаконно да присвоят чужди движими вещи - 6 броя телевизори; две телескопични въдици марка „SIWEIDA“ в комплект с макари; две тонколони; ДВД плеър; електрическа бормашина; ъглошлайф; електрическа лепачка за полипропиленови тръби; електрически разклонители; електрически удължител /макара/; метална флашка за нарязване на резба на метални тръби; мобилен телефон „Coolpad“ и монети на обща стойност 13 лева, всички вещи на обща стойност 1565 лева, като употребили за това сила и заплашване – престъпление по чл.198, ал.1, пр.1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.
При проведените следствени и оперативно-издирвателни действия ограбените вещи са открити и иззети от органите на МВР.


Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени и за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години. Същите са осъждани, като и двамата са извършили престъплението в изпитателния срок на наложено условно наказание лишаване от свобода по влязла в сила присъда. Налице са основания да се приеме, че съществува реална опасност лицата да се укрият или да извършат престъпление, поради което Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двамата обвиняеми.


Определението на РС -Велико Търново подлежи на обжалване пред ОС- Велико Търново.


Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.