Menu

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка на болницата в Търново заради смъртта на абитуриента

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка на болницата в Търново заради смъртта на абитуриента

Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка в областната болница във Велико Търново заради смъртта на Христо. 19-годишният абитуриент лежа 18 дни в здравното заведение заради коронавирус, но на 31 юли той бе предаден в цинков ковчег на близките му. Бащата на момчето-адвокат Иван Денев разказа пред "Труд" за покъртителната семейна драма като сподели, че предполага, че са допуснати нередности при лечението на сина му. Заради това почерненият родител ще настоява за разследване по случая и ексхумация на тялото.

От епикризата, с която "Труд" разполага , става ясно, че момчето е лекувано със 7 антибиотика, прилаган е и препаратът РоАктемра за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, който е в трета фаза на клинични изпитвания в няколко мултинационални центрове за лечение на COVID 19. Изпитванията са във фаза 3.

В сряда късно вечерта след поискан от репортер на "Труд" коментар по случая от директора на болницата д-р Стефан Филев, от лечебницата разпространиха прессъобщение.

"Във връзка с последния случай на млад великотърновец, загубил битката с COVID - 19, който бе лекуван в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"и широкия обществен отзвук, който предизвика тази трагична новина, както и опитите за създаване на внушения, и манипулиране на истината чрез коментари в социалните мрежи, и медии, ръководството на областната болница реши да сезира Изпълнителна агенция "Медицински надзор", която да извърши проверка по случая, за да бъдат изяснени всички обективни факти. Вярваме, че това е единствения начин истината да излезе наяве. Резултатите от проверката на проведеното лечение в МОБАЛ ще бъдат изнесени в публичното пространство и подробно оповестени.

Дотогава считаме всички коментари по темата за неуместни и призоваваме обществото, и медиите да оставим разследването на компетентните органи.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования за тежката и непрежалима загуба на семейството и опечалените близки!

Поклон пред паметта на този млад човек!", се казва в официалното изявление.

 

trud.bg

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.