Menu

Стартира любителки фотоконкурс „Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в Община Велико Търново“

Стартира любителки фотоконкурс  „Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето  в Община Велико Търново“

Регионален исторически музей - Велико Търново и Община Велико Търново обявяват любителски фотоконкурс "Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в Община Велико Търново”.


Провеждането на фотоконкурса е по повод 220 години от рождението на майстора и във връзка с темата „Наследство и образование” за отбелязване на Европейски дни на наследството - 2020, подкрепена от Съвета на Европа и Европейската комисия под надслова „Европа, общо наследство”.


Целта на инициативата е да се засили интереса към исторически личности, допринесли за развитието на материалното културно наследство на България и Велико Търново и популяризиране интереса към фотографията и начините на фотографско изразяване.
Право на участие във фотоконкурса имат всички граждани без възрастово ограничение, разпределени в двете групи: учащи до XII клас и възрастни.


Фотографиите, придружени с информация за автора и телефон за връзка, се приемат до 18 септември т.г. в РИМ-Велико Търново на адрес: гр. Велико Търново 5000, ул. „Никола Пиколо” № 6, „За фотоконкурса” или по електронен път на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..


Снимките ще бъдат оценявани от жури, включващо музейни специалисти от отдел „История на България XV – XIX в.” и един професионален фотограф, като ще се излъчи по един победител в двете възрастови групи. Ще бъде връчена и една специална награда на Кмета на Община Велико Търново.


Имената на наградените участници ще бъдат обявени на 28 септември.


Най-сполучливите фотографии ще бъдат включени в изложба, която ще се открие на 15 октомври пред Факултета по изобразително изкуство, когато ще бъдат официално наградени и победителите в конкурса.


Статутът на любителски фотоконкурс "Архитектурното наследство на майстор Колю Фичето в Община Велико Търново” е публикуван на сайта на Регионален исторически музей-Велико Търново https://museumvt.com/bg/.

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.