Menu

В МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" откриха стена на дарителите.

В МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" откриха стена на дарителите.

Стената на дарителите е своеобразен начин на медиците да изразят благодарността си към всички, които отделят нещо от себе си, за да помогнат, да покажат съпричастност и лично отношение към развитието на областната болница във Велико Търново.

Идеята е взаимствана по примера на болиница "Хадаса" в Йерусалим, където има стена, посветена на хората, помогнали за изграждането й.

Първите 23 табелки, които са поставени на стената на дарителите във великотърновската болница са на хора, институции и фирми, които дариха средства и апаратура за нуждите на болницата в борбата с COVID - 19.

Идеята обаче е оттук нататък това да се превърне в традиция, която да се развива във времето. От началото на падемията в закупуване на апаратура и лични предпазни средства са инвестирани 188 210 лв.

Помощта на всички, които даряват е повече от необходима в момента, тъй като лечебните заведения са изправени пред непознато предизвикателство, а в борбата с него е необходим сериозен ресурс.

Солидарността и подкрепата на обществото днес са изключилно ценни, за да се справим и да устоим. Благодарим ви, бъдете здрави и не губете вярата си !

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.