Menu

Лекари от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ обучаваха ученици на първа помощ

Лекари от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ обучаваха ученици на първа помощ

Ученици от училищата „Вичо Грънчаров“ и „Вела Благоева“ днес бяха гости на областната болница. По време на посещението им, анестезиолозите д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова и ортопеда д-р Калоян Йорданов на живо демонстрираха основните стъпки за реакция при оказване на първа помощ на пострадал пациент.

Д-р Маринова обясни на децата как се изпълняват сърдечен масаж и обдишване, а след това всеки от тях имаше възможност сам да изтренира наученото върху манекен.

Ортопедът д-р Калоян Йорданов от своя страна обясни стъпките за спиране на силно кръвотечение и обездвижване на крайник с фрактура.

По време на срещата се оказа, че голяма част от децата имат богати познания относно най-важните действия за помагане на пострадал човек .

Обучението на деца е модел, който се прилага в цял свят и има изключително важно значение затова по-голяма част от населението да има тези основни познания, които в критична ситуация до пристигането на спешен медицински екип са най-ключови за по-нататъшното спасяване на човешки живот.

Това не е и първият път, в който лекари от областната болница във Велико Търново обучават ученици, а медиците се надяват тези срещи да стават все по-чести.

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.