Menu

16 МУЗИКАЛНИ СВЕТИЛА ОТ 9 ДЪРЖАВИ СЕ СЪБИРАТ В БЪЛГАИЯ ЗА "КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА

16  МУЗИКАЛНИ СВЕТИЛА  ОТ 9 ДЪРЖАВИ СЕ СЪБИРАТ В БЪЛГАИЯ ЗА "КОНЦЕРТ НА 8 РОЯЛА

Във Велико Търново Маестро Байнов и неговата звездна формация ще гостуват на 21 ноември в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“. Организаторите обещават незабравимо преживяване и звук на световно ниво на почитателите на музиката в старата столица.


Турне е до такава степен специално и важно за света на класическата музика, че фирмата "Щайнгребер" /Steingraebеr/, която е водещ производител на рояли, застава зад него, изпращайки 4 от своите рояли в знак на подкрепа. Германската семейна фирма, с над 200-годишна история задава най-високия стандарт в своята сфера. Сътрудничеството им с Маестро Байнов, идеолога на проекта, датира от десетки години. Самият той споделя, че е поласкан от оценката им.


"За първи път в България ще бъде изпълнена „Рапсодия в синьо“ на Гершуин на няколко рояла. Моята транскрипция на това произведение сме я свирили по цял свят с огромен успех. Сега за първи път ще бъде изпълнена в родината ми", подчертава Томислав Байнов.

Роялите ще бъдат специално озвучени, няма да се разчита само на акустичния звук, така всеки един зрител ще се наслади на концерта по най-добрия начин. Диригент на уникалното събитие е един от големите наши диригенти - Маестро Паликаров.


Пианистите са подбрани измежду най-добрите лично от Маестро Байнов. Те са от 9 държави на 3 континента . Луиджи Казели е професор в Академията в Болоня, Мери Уу е професор в Хонг- Конг (Chinese University), Зузана Суханова е магистър доктор в Братислава. Всички останали музиканти са доценти по пиано в академии, консерватории и университети в своите държави.


Всички те ще пристигнат у нас и започнат репетиции още на 13 ноември и ще стартират турнето от Пловдив на 16 ноември.

Билетите за музикалното събитие в старата столица вече са в продажба м мрежата на еventim.bg

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.